Zelftest

Hoe presteert uw accommodatie op vlak van energiebesparing? Wat voor waterbesparende maatregelen heeft u al genomen? Informeert u de bezoekers al voldoende over uw milieubeleid? Allemaal vragen over waar u staat om de Groene Sleutel te kunnen behalen.

Met deze zelftest komt u te weten hoe ver uw accommodatie al staat. Denkt u erover een Groene Sleutel te behalen? Stuur dan de ingevulde zelftest door naar jasmien [dot] vandermeeren [at] bblv [dot] be en frank [at] adviesbureauhilfra [dot] be (frank [at] adviesbureauhilfra [dot] be) om een idee te krijgen of u er klaar voor bent.

Meten is weten

Vooraleer u milieumaatregelen invoert, is het van belang te weten welke en hoeveel afvalstoffen op uw accommodatie vrijkomen en hoeveel water en energie er in het hotel, de gastenkamer, attractie of kampeerverblijf wordt verbruikt. Neem daarom regelmatig de stand van water-, elektriciteits- en gasmeters op en inventariseer ook de afgevoerde hoeveelheden afval. Door een helder inzicht in uw verbruiksgegevens kunt u uw grootste verbruiksposten ontdekken en zo nagaan waar u uw grootste besparingen kan realiseren. Daarnaast is een regelmatige opvolging van het verbruik ook van preventief belang. Zo kan elke vorm van overmatig verbruik (of overmatige facturen) snel worden vastgesteld en verholpen. 

Scoren met milieu-indicatoren

Met onderstaande bijlage van een praktisch werkblad kan u het meten en registreren van uw milieugegevens in orde kan brengen. Hierin worden u steeds diverse mogelijke indicatoren aangereikt, waaruit u zelf de indicatoren kan kiezen die voor uw bedrijfssituatie het meest waardevol zijn. Met behulp van deze indicatoren kunt u de milieuprestatie van uw bedrijf bepalen en de verbetering ervan in de loop van de tijd concreet in beeld brengen.

Verder stelt Green Key sinds 2016 een carbon footprint calculator ter beschikking, speciaal voor de toeristische sector ontwikkelt te samen met het International Tourisme Partnership. Volg onderstaande link (NB. u hoeft geen Green Key te hebben om gebruik te kunnen maken van deze CO2-calculator).

http://www.greenkey.global/online-hcmi/