Zelftest en formulieren

Zelftest

Hoe presteert uw accommodatie op vlak van energiebesparing? Wat voor waterbesparende maatregelen heeft u al genomen? Informeert u de bezoekers al voldoende over uw milieubeleid? Is er samenwerking met de buurt? Wil u graag weten hoever u staat?

Maak dan een dossier aan op www.greenkey-goodplanet.be en start met het invullen van de zelftest. Eenmaal u deze zelftest volledig hebt ingevuld, controleert u de status en klikt u op 'verzenden'. Eenmaal wij uw dossier ontvangen hebben, geven wij feedback en contacteren wij u om een audit in te plannen.  

Indien u tijdens dit proces graag extra begeleiding wilt, kan u contact opnemen met één van onze externe adviseurs. Meer info vindt u hier.


Formulieren: Green Key en EnergieID

Meten is weten! Green Key uitbaters zijn verplicht om maandelijks hun verbruik te registreren, willen ze een Green Key behalen. Dit kan vanaf nu gratis en eenvoudig binnen de Green Key-groep op het onlineplatform van EnergieID. 

Maak in 4 eenvoudige stapjes een dossier aan op www.energieid.be en wij helpen jou met het meten en opvolgen van energie, water en transport, individueel en collectief. Uitbaters kunnen zich vrijblijvend registreren met hun Green Key dossiernummer, hierdoor krijgen zowel zijzelf als de Green Key controleurs een duidelijk zicht op het verbruik. Daarnaast kies je zelf of je jouw gegevens wil delen met andere groepen zoals gelijkaardige verbruikers, eigen stad of gemeente...

Dankzij dit platform wordt het mogelijk om het verbruik te vergelijken met dat van voorgaande jaren en met dat van gelijkaardige verbruikers in de sector (= benchmarking).

Door de gevraagde gegevens in te geven en het dossier maandelijks te updaten, ben je automatisch in orde met 2 van de 4 verplichte luiken van het Green Key dossier: de installaties en de opmetingen. Zelftest en actieplan dien je uiteraard nog steeds te vervolledigen op greenkey-goodplanet.be.


Bestaande gegevens uploaden

Uitbaters die via een ander platform hun verbruik registreren of de opmetingen bijhouden in Excel, kunnen deze gemakkelijk linken aan of uploaden in het EnergieID-dossier.


Toekomstmuziek

Momenteel wordt gewerkt aan een tool om binnen het platform van EnergieID ook de CO2-uitstoot te berekenen. Wil je een stapje verder gaan dan het behalen van de Green Key Award en klimaatneutraal of Green Key + worden? Dan zal je met enkele muisklikken dit dossier kunnen linken aan het programma van CO2logic, die op hun beurt jouw uitstoot kunnen compenseren door het uitbouwen van gecertificeerde projecten in het zuiden. Meer info hierover op www.co2logic.com.